Full Dive RPG – Eleştiri

Merhabalar arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeniden birlikteyiz. Umarım bu sefer uzun bir süre ara vermeyiz diye umuyorum. Neyse gelelim bugün ki konumuza yani ” full dive rpg ” evet bugün bu seriyi eleştirmek istiyorum. Bazılarınız belki izlemiştir ama yine de size anime hakkında ufak bir özet geçmek istiyorum.

Ana karakterimiz Hiro Yuuki ön sipariş verdiği yeni çıkan VRMMO oyununu almaya gidiyordur ama o sırada yolda ona zorbalık yapan okul arkadaşları ondan para ister(klasik animelerdeki zorbalar işte) onlara 1.000 yen verip başından salar ve oyunun satıldığı yere gider kasada 13.000 yen tutan oyunu tam alıcakken cüzdanından 12.000 yen çıkar ama halbuki hiro yanına zatem fazladan para almıştı ama sonradan fark eder cüzdanında bir 10.000 yen eksiktir evet o aptal zorbalara 1.000 yem yerine 10.000 yen vermiştir. Doğal olarak Hiro oyunu satın alamaz sonrasında oyunu daha ucuza bulabileceği bir dükkan aramaya başlar. Tam o arada ara sokaktaki Kisaragi Oyun Dükkanına rastlar. Orada oppailer füze olan dükkan işletmecisi genç ablamız bizim salak Hiro’yu kandırıp ona başka bir oyunu satar ve oyunun ismu KİWAGE QUEST’ tir. Bu oyun gerçekliği sonuna kadar yaşayabileceğiniz bir oyundur. Hiro bu geri iade etmek ister ama malesef dükkanda iade yoktur. Hiro son çare olarak KG ‘yi oynamaya karar verir. Bakalım bizim aptal Hiro muzun başına daha neler gelicektir.

Evet özet kısaca böyleydi arkadaşlar (bildiğin ilk bölümün yarısını anlattım ama olsun) şimdi benim değerlendirmeme gelicek olursak baştan şunu söylemek istiyorum konu bence çok iyi ve bunu iyi de işlemişler bana kalırsa mesela animede salak saçma power uplar yok sadece 2 yerde böyle bir power up geliyor ama sonrasında bir daha kullanamıyor (bazı hödükler yok yere power up almasını bekliyor çok saçma bir şekilde eğer sizler de öyle iseniz yürüyün gidin Fairy tail izleyin) bu benim hoşuma gitti çünkü oyun sanki size gerçek bir paralel evren yaratmış gibi tamamen gerçeklik tabanlı eğer gerçek hayatta neysen oyunda da osun (valla böyle bir oyun olsa düşünmeden oynarım ucunda ölüm olsa bile) animasyon olarak bence gayet ortalama bir animasyonu vardı ne çok iyi ne de çok kötü. Karakterlerden bahsedicek olursak ben 1 tane karaktere ısınamadım o kadar zaten izlerken kim olduğunu anlıyacaksınız onun dışındaki karakterler gayet güzel (bazıları mc yi de sevmiyor pek ama bence böyle bir anime için güzel bir mc olmuş).başka ne kaldı konu dedik animasyon dedik karakterler dedik hmm son olarak olaylardan biraz bahsediyim sonlara doğru çoğunlukla tahmin edilebilir bir şekilde ilerliyor ama bence şahsen son 2 bölümünde eğer animeyi dikkatli izlemez iseniz got oluyorsunuz böyle baya şaşırırsınız.

Şundan da bahsediyim anime 12 bölüm toplam ama 12.bölümün bitişi bir 2.sezonun gelmesi gerektiğini gösteriyor ki gelmeli de zaten hani tutarsa eğer gelmeme gibi bir şansı yok 2.sezonun ama ne kadar erken gelir bilemiyorum. Belki gelmez bile peki gelmese bile o 12 bölüm izlemeye değer mi ? Benim için değer sonu ne kadar da açık uçlu olsa bir çok insanın bu animeden kendi hayatına bir şey katabileceğine inanıyorum bu yüzden izlemeniz şiddetle tavsiye ederim.

Bir dahaki sefere görüşmek üzere kendinize iyi bakın ve bizi unutmayın arada bi uğrayıp bakın yeni yazı falan gelmiş mi diye 1dk lık bile iş değil sonuç olarak sakat kalmazsınız diye tahmin ediyorum. Neyse çok uzattım herkese yeniden görüşmek umuduyla iyi günler diliyorum.

Bir Cevap Yazın