Kuroko no Basket – Öneri

Konu:
Teiko Ortaokulunun basketbol takımı tüm rakipleri yenmesi ve kupaları alması üzerine ‘Mucizeler Takımı’ unvanı ile herkes tarafından bilinmektedir. Takımda bulunan oyuncular mezun olarak farklı okullara dağılmışlardır. Bu takımın üyesi olan Tetsuya Kuroko ise Seirin Lisesi’ne başlamıştır. Kuroko Mucizeler Takımından gelmesine rağmen diğerleri onu kısa boylu ve yeteneksiz olduğundan herkesi çok şaşırtmıştır. Ama herkesin bilmediği Kuroko’nun bilinmeyen yeteneği ise onları daha da şaşırtmıştır. Seirin Lisesi’nin basketbol takımında çok yetenekli olan Taiga Kagami ile birlikte diğer tüm okulları yenip en üstte olmayı amaçlamışlardır.

Tür: Spor ,komedi, okul, shounen

Toplam Bölüm Sayısı: 75 bölüm + 3 OVA

My Anime List Puanı: 8.11

Film Sayısı: 3

Kişisel düşüncem: Basketbolla çok içli dışlı olmayan kişilerin bile kesinlikle izlemesi gereken bir anime diyebilirim ve buna kendimi de örnek olarak vereceğim.
Basketbolla çok yakın değilim ama çizim ve maçları çok sarıyor. Maçları biraz uzun sürüyor ama kesinlikle sıkmıyor diyebilirim. Ben başladığımda hep basketbol olacak sıkılırım diye düşünüyordum ama hep basketbol olmasına rağmen hiç sıkılmadım. Beni derinden etkileyen Kiyoshi Teppei kendisi yanılmıyorsam bölümler biraz ilerledikten sonra kadroya dahil oluyor ve yaptığı fedakarlıklar beni çok etkilemişti. Beni çok şaşırtan ise Mucizeler Takımının her üyesinin kendine özel yeteneklerinin olması yetenek dediğime bakmayın süper güç falan yani böyle düşünmemin sebebi ise maşallah çok iyi oynuyorlar. Kısaca anime hem eğlenceli, komik, heyecanlı…. Sonunda ise ben çok duygulanmıştım kısaca çok güzel bir anime hadi gidin izleyin. bb

Bir Cevap Yazın