Danganronpa İzleme Sırası!

DANGANRONPA SERİSİNİN KRONOLOJİK SIRASI
Danganronpa Update | NIS America, Inc.
?1-Danganronpa: Trigger Happy Havoc, oynanmalı ya da aynı konuya sahip Danganronpa: The Animation anime serisi izlenmelidir.
?2-Super Danganronpa V2: Godbye despair, oyunu oynanmalı. Ardından da isteğe bağlı olarak Despair Girls oyunu oynanılabilir.
?3-Danganronpa 3 animeleri olan Mirai-hen ve Zetsubou-hen, bir bölüm Mirai-hen bir bölüm Zetsubou-hen şeklinde izlenmelidir. Açıkçası bu serileri oyundan önce izleyip farklı bir deneyim elde edebilirsiniz. Gerçi her iki türlüsünde de iyi vakit geçireceksinizdir.
?4-Danganronpa serisini Kibou-hen ile bitirmeden önce Super Danganronpa 2 ve 2 diğer Danganronpa 3 animelerinin son bölümü arasında neler yaşandığını öğrenmek için Danganronpa 2.5 olarak geçen ovayı izleyebilirsiniz.
?5-Danganronpa’nın hikayesi burada bitti ama bundan çok öncesinde neler olduğunu öğrenmek için Danganronpa:zero’yu okuyabilir, dedektifliğe dayamadıysanız da ana evrenden farklı olan Danganrona V3:Killing Harmony oyununu oynayabilirsiniz.
-Listedekilerin konusunu merak ettiyseniz aşağıya bir göz atınız.

 Danganronpa: Trigger Happy Havoc ( Oyun):
Which 'Danganronpa: Trigger Happy Havoc' Character Are You? | Danganronpa characters, Danganronpa trigger happy havoc, Danganronpa

?Seçkin okullardan gelen 15 öğrenci bir lisede ki yüksek sınıfta toplandılar. Bu okuldan mezun olmak aslında hayatta başarılı olmak demekdir, ama mezun olmak çok zordur. Okul adı Monokuma olan bir ayı tarafından kontrol edilmektedir, ve onlara mezun olmalarının esas noktasının bir cinayet işlemek olduğunu açıklar. Mezun olmamın tek yolu bir sınıf arkadaşını öldürmek ve paçayı kurtarmaktır. Eğer diğer sınıf arkadaşları kimin katil olduğunu bulurlarsa, katil idam edilir. Ancak katili yakalamada başarısız olurlarsa , sadece katil mezun olur ve diğerleri yok edilir. 15’nin kaçı bu katliyamdan kurtulacak?


Danganronpa: The Animation:
The Mobile Version Of Danganronpa: Trigger Happy Havoc is 30% Off Right Now

?Her dalda en yetenekli öğrencilerin kabul edildiği Kibogamine Akademisi (Hope’s Peak Academy) yeni dönemine oluşturduğu özel sınıfıyla 15 yetenekli öğrenciyi bir araya getirir. Makoto Naegi bu akademiye kabul edilmiş sıradan bir öğrencidir. Hala aklında neden bu okula kabul edildiğinin soruları varken okula adım attığı anda her yer kararır. Makoto, gözünü boş bir sınıfta açar. Açılış törenine katılması gerektiğine dair bir not bulması üzerine törenin yapılacağı alana gider ve kendisi gibi gözünü okulda açan 15 sınıf arkadaşıyla karşılaşır. Kendini Monokuma olarak tanıtan oyuncak ayı okulun müdür olduğunu ve bu okulun hiçte düşündükleri gibi bir yer olmadığını anlatır.
Kibogamine Akademisinden mezun olmanın tek şartı cinayet işlemektir. Bu 15 kişilik grup ya kendi aralarından birini öldürecek ya da ömür boyu okulda kilitli kalacaktır. Lakin cinayet işleyen bunu gizli kapaklı yapmalıdır eğer diğer arkadaşları katilin kim olduğunu bulurlarsa bu sefer paçayı kurtardığını sanan katil idam edilecektir. Bunun bir şaka olduğunu düşünen öğrenciler çıkış yolu aramaları ve yardım beklemeleri gibi umutlarının da yok olmasıyla gruba şüphe duygusu yayılır. Okuldan mezun olmadan çıkamayacaklarını anlayan grup için artık hayatta kalma mücadelesi başlamıştır.


Super Danganronpa V2: Goodbye Despair ( Oyun):
Danganronpa 2: Goodbye Despair Anniversary Edition Launches on Mobile | OffGamers Blog

?Umudun Zirvesi Akademisi’nde birinci sınıfa başlayacak olan Hajime Hinata’nın bakış açısından anlatılıyor. Okul binasına girdiği sırada üzerine bir ağırlık çöküyor ve bayılıyor; uyandığında kendisini bir kapının önünde buluyor. Kapıyı açmayı çok istiyor ve açtığında da yeni sınıf arkadaşlarıyla dolu bir sınıfla karşılaşıyor.
Birden, sınıf üzerilerine kilitleniyor ve sınıfın öğretmeni olduğunu iddia eden pembe bir tavşan, Usami, karşılarında beliriyor. Ardından sınıfın duvarları yıkılıyor ve yerini cennetvari bir adaya bırakıyor. Usami onlara bir okul gezisine çıktıklarını, birbirileriyle iyi geçinip Umut Parçacıkları toplamaları ve umutlarını büyütmeleri gerektiğini söylüyor.
Herkes tam da huzurlı ada yaşamına alışmak üzereyken Monokuma geliyor ve adayı ele geçiriyor, öğrencilere buradan kaçmak istiyorlarsa bir ölüm oyununa katılmaları gerektiğini duyuruyordur.


Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls ( Oyun):
Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls (Video Game) - TV Tropes

?Umudun ötesinde … mutlak umutsuzluk yatıyor. Komaru Naegi ve Toko Fukawa onlar Towa City, yetişkinler ve çocuklar arasında bir savaş yakalanmış bir kasaba kaçmaya çalışırken olası kahramanlar için yapmak. Cani Monokuma robotlar yok, Monokuma Kids zekâsı ve Towa City’de gizli sırlarını keşfetmek.
Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls, sen Komaru Naegi ve Towa City kaçmak imkansız oran savaş olarak Toko Fukawa olarak oynayabilirsiniz. Warriors of Hope liderliğindeki şehrin çocukları, yetişkinlere karşı bir devrim başladı. Eğer Towa City sırlarını keşfetmek ve kaçmak veya çaresizlik sizi tüketecektir miyim?


Danganronpa 3: The End of Hope’s Peak – Future Arc ( Mirai-hen Japoncası): Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Mirai-hen Wallpaper #2019643 - Zerochan Anime Image Board

?Tüm dünya ”Dünya İnsanlık Tarihinin En Büyük, En Kötü ve En Trajik Olayı”na sebebiyet veren Nihai Umutsuzluk tarafından yok edilmenin eşiğine gelmiştir. Bu olayın ortaya çıkardığı karmaşadan dolayı dünyayı kurtarmak için Gelecek Vakfı kurulmuştur. Bu oluşumun dünyayı onarma faaliyetlerine devam etmesine rağmen Naegi, Umutsuzluk Kalıntıları’nı saklaması sebebiyle hain olarak suçlanmaktadır. Gelecek Vakfı üyeleri onu cezalandırmak için toplanmıştır ama aniden ekranlardan Monokuma belirir ve Gelecek Vakfı’nı bir ölüm oyununa sokar.
Herkeste bir bileklik vardır ve bu bileklikler de oyuncuların yasak hareketleri yazmaktadır. Kim yasak hareketini yaparsa anında ölür. ”Gelecek Vakfı bu oyuna dahil olmaz kurtarılmayı beklerler” diyebilirsiniz ama hayır, aralarında bir hain vardır. Daha da kötüsü sınıf mahkemeleri artık yoktur. Hainden kurtulmanın tek yolu onu bulup öldürmektir. Naegi de hayatta kalmak için cinayet işlemek zorunda bırakılmıştır. Hem de Gelecek Vakfı üyelerine karşı. Umudun umudu öldürdüğü bir umutsuzluk hikayesi de burada başlar.


Danganronpa 3: The End of Hope’s Peak – Despair Arc ( Zetsubou – hen Japoncası):

?Umut Zirvesi Akademisi, devlet tarafından tanınan, değişik alanlarda büyük başarılar sergileyen en üst seviye öğrencileri toplamak için kurulan özel bir okuldur. Bu okulda ana ders ve hazırlık dersi olmak üzere iki farklı ders vardır. Parası olan herkes, özel yetenekleri olmasa bile hazırlık derslerini alabilir. Ana dersin 77. sınıfı sadece özel yetenekleri olan insanlarla değil, özel kişilikleri de olan insanlarla doludur.


Böyle olmasına rağmen öğrenciler yeteneğin her şey olmadığını, esas önemli olan şeyin insanlarla iletişime geçip değişik anılar yaratmak ve kendini daha iyi bir insan yapmak olduğunu bilmektedirler. Ancak okulda gizemli bir projenin ve dersler arasında yapılan bir ayrımcılığın gerçekleştiği hakkında en ufak fikirleri dahi yoktu.
Hinata Hajime, bir yeteneği olsun diye her şeyi yapabilecek, hazırlık sınıfındaki bir çocuktur. Onun kaçınılmaz kaderi okulun geleceğini akla hayale sığmaz bir yöne sürüklemiştir.
Bu hikaye “Dünya İnsanlık Tarihinin En Büyük, En Kötü ve En Trajik Olayı’na” kadar neler yaşandığını anlatır. Bu, umutsuzlukla sonlanan bir umut hikayesidir.


Danganronpa 3: The End of Hope’s Peak – Hope Arc ( Kibou – hen Japoncası):

?Danganronpa 3: Umudun Zirvesi’nin Bitişi’nin Umut kısmı. Kibou-hen bütün Danganronpa 3 anime serilerine bir final getiriyor.


Super Danganronpa 2.5: Nagito Komaeda and the Destroyer of the World:
A NORMAL BOY - Danganronpa 2.5: Nagito Komaeda and the Destroyer of the World - Reaction & Review - YouTube

?Nagito Komaeda Neo Dünya Programı’nda öldükten sonra uyanır. Nasıl bir dünya görüyor ve neden uyandı? Nagito daha önce gördüğü öğrencilerle hiç var olmayan insanları görür. Süper Lise Seviyesi Şansı olamayan normal bir okula giden normal bir öğrencidir. Ana karakter olmakla kısıtlanmış olup, büyük bir yeteneğinin olmasının mutluluğunu etkileyeceğini düşünüyordur. Normal bir hayat yaşamanın, düzenli bir sekilde mutlu olmanın, ve arkadaşlarının normal bir gençliğe sahip olmasının muhteşem olduğuna inanıyordur. Fakat bir gün kızıl gözlü Hajime Hinata halinde olan, kendisine “Dünyaların Yok Edicisi” diyen bir çocuk ortaya çıkar. Nagito’nun dünyasını yok etmeye koyulur…


Danganronpa V3: Killing Harmony ( Oyun):

?‘Psiko-serin’ bir ortamda, 16 karakterden oluşan yeni bir oyuncu kendilerini bir okulda kaçırılıp hapsedilir. İçerde bazıları öldürecek, bazıları ölecek, bazıları cezalandırılacak. Çarpık cinayet vakalarını araştırırken ve yeni arkadaşlarınızı kınarken ölüme mahkum ederek, yüksek bahisli, hızlı tempolu bir soruşturma olduğunu düşündüğünüzü yeniden düşünün.

Bir Cevap Yazın